COOPERACIÓ INTERNACIONAL

 

Les nostres intervencions en l’àmbit de la cooperació internacional situen a les organitzacions i persones amb les quals treballem al centre dels projectes per contribuir a un desenvolupament viable i sostenible que respecti les cultures locals on les persones destinatàries són el motor del canvi.

Per aquesta raó, les nostres accions ofereixen eines educatives que, a través de l’art, fomenten la participació, el respecte, el diàleg i la tolerància, per construir un món més just.

Des del seu naixement, l’any 2006, Creart ha desenvolupat projectes en diversos àmbits: d’una banda, ha estat treballant mitjançant projectes de cooperació internacional (sempre amb un component educatiu) a Senegal, Colòmbia, Iran, Afganistan, i de manera continuada especialment als territoris palestins ocupats de Cisjordània i la franja de Gaza. En aquestes àrees s’ha especialitzat en projectes d’acompanyament psicosocial a grups de població refugiada o desplaçada formats per infants i dones (majoritàriament), i d’altres comunitats també en situació de vulnerabilitat social en països en context bèl·lics o post conflicte i desastres naturals.

Durant aquest temps, a banda de treballar directament amb la població, Creart ha portat a terme durant anys formacions a grups d’educadors/es voluntaris d’organitzacions locals en camps de refugiats, de zones perifèriques als nuclis urbans més importants i a grups de counselors de l’Agència de les Nacions Unides per a les persones refugiades palestines a l’Orient Mitjà (UNRWA).

Així mateix, amb els anys Creart s’ha especialitzat en la formació de persones formadores (psicòlegs/gues, treballadors/es socials i jovent voluntari) de les contraparts locals per a dotar-les d’eines per a l’acompanyament psicosocial de la infància a través de l’art, donant així recolzament als programes d’atenció psicològica i sanitària de les organitzacions locals amb les quals treballa la nostra organització.